Historisk NM-sølv for gutter 15

Våre U15 gutter sikret klubbens første NM-medalje med andreplass i U15 NM i Bergen. Klubben er stolt og gratulerer spillerne og trener Jarle Endresplass med prestasjonen!

Fredag 6. april til søndag 8. april (2018) gikk NM i volleyball for spillere opptil 15 år av stabelen i Haukelandshallen i Bergen. Her møttes 24 guttelag og 24 jentelag til kamp om medaljene. Molde volleyballklubb stilte med et guttelag og et jentelag. Jentelaget deltok mest for å få erfaring, og endte til slutt sist i sin klasse.

Guttelaget deltok for første gang i Tromsø i fjor, og kom den gang på 6. plass. Trenernes og lagets målsetning i årets NM var naturligvis derfor å gjøre det bedre enn fjoråret. Trenerne mente at medalje var innenfor rekkevidde, uten at dette ble lagt stor vekt på. I det innledende gruppespillet kom  Molde i pulje med Austrått og Kristiansand sandvolleyballklubb. Gruppen ble ansett for å være en av de vanskeligste gruppene.

I første kamp var Austrått fra Rogaland motstander, og moldeguttene fikk hard motstand. Det endte med et 0 – 2 tap med settsifrene 17-25, 14-25. Etter Moldes første kamp møttes de to andre lagene i et jevnere oppgjør hvor Austrått til slutt vant. Så var det klart for oppgjøret mellom Molde og Kristiansand SK. Nå stilte et helt annet Moldelag på banen. I motsetning til den første kampen satt hele spillet, og alt gikk lagets vei. Kristiansand, som var en antatt tyngre motstander enn Austrått ble totalt avkledd, og Moldeguttene knuste motstanderne med settresultatene 25-11, 25-6 og 2-0 i sett.

Med ett tap i gruppespillet måtte guttene spille 1/16-finale, noe som hadde vært unngått ved to seire. Her møtte guttene Strandvik fra Hordaland. Sammenlignet med kampen mot KSK ble denne kampen noe tyngre, men Molde vant til slutt begge settene 25-17 og 25-20. Dermed bar det videre til 1/8-finale

I 1/8-finalen var motstanderen Koll IL fra Oslo. Her gikk det enda tråere for guttene fra Molde. Koll var et hardtarbeidende lag som ytte god motstand. Første sett var jevnt, men Molde vant til slutt dette 25-22. I andre sett fikk Koll dreisen på spillet og vant dette 25-17, som gjorde at et tredje sett måtte til for å avgjøre kampen. Også dette settet var jevnt, men Moldeguttene dro til slutt i land seieren med 15-9 i det siste settet. Ett steg nærmere målsetningen. Kvartfinale neste.

I kvartfinalen møtte Moldeguttene Asker, som de tapte samme kamp mot i Tromsø året før. Igjen fikk laget god motstand og måtte jobbe hardt for å ta poeng. Første sett ble vunnet 25-19, andre sett var enda jevnere, og Moldeguttene tapte 22-25. I tredje sett fulgte lagene hverandre tett, men Molde viste seg sterkest denne gang, og tok settet 15-12. Dermed var plass i semifinale sikret, og målsetningen om å nå lengre enn fjoråret oppnådd. Laget skulle uansett spille om medalje, resultatet i semifinalen ville avgjøre hvilken valør.

I semifinalen møtte Moldeguttene Strand Ulv fra Hordaland. Nå var laget som viste seg frem i andre kampen igjen tilbake, og Strand Ulv ble et lett bytte for et hardtslående Moldelag. Det ble to raske, lette sett med sifrene 25-10 og 25-12. Medalje var dermed sikret, og avgjørelsen om hvilken valør gjensto i finalen. Det er for øvrig første gang i historien at Molde volleyballklubb tar seg til en finale i et NM.

Finalen gikk mot Torvastad, Rogalands antatt beste lag. Hvis Molde vartet opp med samme type spill som i kampene mot KSK og Strand Ulv skulle Torvastad få god motstand, men dessverre var det Torvastad som kom best i gang. Moldeguttene kjempet hardt, men hadde dessverre flere «stang ut» som medførte økt selvtillit hos motstanderen og motsatt effekt for Moldeguttene. Til slutt ble det tap i begge settene med resultatene 14-25 og 17-25, og Molde måtte ta til takke med et, for klubben, historisk sølv. Klubbens beste NM-resultat noen sinne, uansett aldersklasse og kjønn.

Spillere

  • Carlos Eduardo Stavik
  • Haakon Spilling
  • Jo Gladsøy Sunde
  • Joakim Endresplass
  • Johannes Austvoll Fossen
  • Johannes Krakeli
  • Odin Bugge Varhaugvik
  • Trym Horsgård Bysveen
  • Åsmund Solevåg


To av lagets spillere kom på turneringens All Star Team: Jo Gladsøy Sunde (kant) og Haakon Spilling (midt). Gratulerer.

Denne teksten er hovedsakelig skrevet av lagleder Bjørge Stavik. Flere bilder er tilgjengelig i klubbens Facebook-gruppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *